phone mobile heart Kelionių organizatorius ITAKA Kelionių organizatorius ITAKA Flag of Belarus airplane
>Blogas>

Čia atrasite gražiausius pasaulyje koralinius rifus

Abejingų nepaliekanti atostogų kryptis: čia atrasite gražiausius pasaulyje koralinius rifus
Daiva Strumskienė

Daiva Strumskienė
Pardavimų vadovė
2019-08-13 | #Egiptas

Abejingų nepaliekanti atostogų kryptis: čia atrasite gražiausius pasaulyje koralinius rifus

Vėstant orams dažnas lietuvis skuba šildytis į Egiptą, kuris traukia ne tik dėl išlikusio pasaulio stebuklo – Cheopso piramidės, tačiau ir dėl įspūdingo povandeninio pasaulio, kurį visus metus gali atrasti ne tik nardymo profesionalai, bet ir mėgėjai. Vienas iš tokių Egipto kurortų, „ITAKA“ kelionių organizatoriaus rekomenduojamas – Marsa Alamas. Tai vieta, besipuikuojanti vienu gražiausių pasaulyje koraliniu rifų.

Povandeninis Marsa Alamo pasaulis itin spalvingas ir išskirtinis. Čia nardant galima pamatyti ne tik įvairiausių spalvų koralų rifą, bet ne ką mažiau spalvingas egzotines žuvis, delfinus, jūros vėžlius, barakudas, kūjagalvius ryklius bei daug kitų povandeninio pasaulio gyvūnų.

Koralinis rifas Marsa Alame
Koralinis rifas Marsa Alame

Viena gražiausių ir populiariausių nardymo vietų – Elphinstone rifas, kuris kiekvieną čia atvykusį sužavi pasakiško grožio uolomis. Svajojantiems panardyti su delfinais rekomenduojama aplankyti populiarų ir lengvai pasiekiamą Shaab Samadai arba Satajos rifus. Šie abu rifai laikomi delfinų namais dėl dažnai apsilankančių ilgasnukių prodelfinų būrių.

Kitas rifas – Abu Dabab North, traukia norinčius pamatyti diugonius – vienintelę išlikusią iki mūsų dienų Sirenų būrio jūrinių žinduolių rūšį. Šie jūrų augalais mintantys gyvūnai pasižymi ramumu bei išskirtine išvaizda, sukuriančia įspūdį, jog gyvūnas šypsosi.

Diugonis Marsa Alame
Diugonis Marsa Alame

Keliaukite į Marsa Alamą

Skaitykite daugiau

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter