phone mobile heart Kelionių organizatorius ITAKA Kelionių organizatorius ITAKA Flag of Belarus airplane
>Blogas>

Žiemos kelionių kryptys

Žiema 22/23 sezonas
Daiva Strumskienė

Daiva Strumskienė
Pardavimų vadovė
2022-05-22 | #Zanzibaras #Egiptas #Madeira

Žiemos kelionių kryptys: nuo pamėgtos Madeiros iki dar neatrasto Zanzibaro

Kaip roges reikia ruošti vasarą, taip ir žiemos atostogas geriausia planuoti iš anksto. Kelionių ekspertė Daiva Strumskienė pataria, kad rezervuodami keliones anksčiau, galite užsitikrinti geresnius kambarius ir žemesnes kainas. Daiva pristato kelionių organizatoriaus „ITAKA“ siūlomas žiemos kelionių kryptis bei asmenines rekomendacijas, ką ten nuveikti.

Tiesioginis skrydis į egzotiškąjį Zanzibarą
Zanzibaras – net skamba egzotiškai. Indijos vandenyne, šalia Tanzanijos įsikūrusi sala patiks mėgstantiems klasikinius paplūdimius ir klasikinį roką. Paplūdimiuose vanduo čia žydras ir šiltas, na o roko mėgėjų Zanzibare laukia Fredžio Merkurio namai-muziejus, mat ši sala – jo gimtinė.

D. Strumskienės teigimu, Zanzibaras yra kur kas daugiau, nei tik egzotika, tai ir unikalus kultūrų katilas: „Ilgą laiką ši sala buvo viena svarbiausių Afrikos vietų, nes čia vyko svarbūs prekybiniai mainai. Prieskoniai ir dramblio kaulas iškeliaudavo rytų link dažniausiai būtent iš Zanzibaro. Prekiaujant čia susitikdavo daugybė kultūrų, ir tai paliko savo įspaudą Zanzibare: čia galima išgirsti poliglotišką Kiswahili kalbą, pamatyti Omano stiliaus architektūros, paragauti netikėtų skonių patiekalų“, – rekomenduoja „ITAKA“ atstovė.

Šios krypties išskirtinumas dar ir tas, kad „ITAKA“ į Zanzibarą skraidina tiesioginiu skrydžiu, skrydis yra su sustojimu lėktuvo kuro papildymui, bet nereikės jokių persėdimų. Norintiems aplankyti Tanzaniją, bet čia ne tik pailsėti, bet ir įgyti daugiau žinių, siūlomos pažintinės kelionės: galima leistis į „Safarį rojuje“ arba pamatyti „Laukinį Afrikos penketą“.

Paplūdimys Zanzibare
Paplūdimys Zanzibare

Itin mėgstama ir vis rekomenduojama Madeira
Madeiros pristatinėti dažniausiai jau nebereikia. Tai Portugalijos sala, kurią lietuviai ne tik atrado, bet jau pamėgo bei sugrįžta vėl ir vėl. Tą bus galima padaryti ir šią žiemą. Madeira vadinama amžino pavasario sala, tad net ir žiemą čia galima mėgautis gėlių žiedais ir tropiniais vaisiais.

„Madeiroje puikiai susipina ir ramus poilsis, ir aktyvus laisvalaikis. Jei kojas norisi ištiesti – aplink visą salą gausu jaukių ir ramių paplūdimių. O norintiems kojas pramankštinti – saloje laukia šimtai kilometrų pasivaikščiojimo maršrutų. Žygių takai driekiasi itin vaizdingose vietovėse, galima pasivaikščioti levadomis senoviniuose laurų miškuose, o taip pat ir kopti į uolas, nuo kurių atsiveria įspūdingi vaizdai“, – sako D. Strumskienė.

Tiems, kurie žavisi žygiais, „ITAKA“ siūlo specialią pažintinę kelionę „Iškyla ant uolų“. Specialiai šiai kelionei sukurtas maršrutas apima ne tik Maderos gamtą, bet taip pat vizitą į aplankoma salos sostinė, spalvingas turgus, suplanuotas Madeiros vyno degustavimas ir kelionė į cukranendrių perdirbimo fabriką.

Šv. Lorenzo ragas, Madeira
Šv. Lorenzo ragas, Madeira

„Viskas įskaičiuota“ Marsa Alamas
Jei per atostogas norisi dėl nieko nesukti galvos ir mėgautis atostogomis, kuriose viskas įskaičiuota, idealiai tiks Egipto kurortas Marsa Alamas. Paplūdimiai čia su šviesiu smėliuku ir skaidriu vandeniu, būtent dėl to Marsa Alamas kartais pavadinamas Egipto Maldyvais.

Vis dėlto Daiva Strumskienė atkreipia dėmesį, kad pagrindinės pramogos čia vyksta ne paplūdimiuose, o po vandeniu: „Marsa Alamas yra tituluojamas nardymo mėgėjų rojumi. Po vandeniu čia galima rasti visko – unikalius koralų rifus, jūrų vėžlius ir net „delfinų namus“, – teigia kelionių ekspertė.

Norintiems aplankyti Marsa Alamą, bet ieškantiems nuotykių ne po vandeniu, o ant žemės, siūloma pažintinė kelionė „Faraonų lobiai“. Šis pasiūlymas ypatingas tuo, kad kelionė iš Asuano į Luksorą vyksta patogiu kruiziniu laivu – plaukiojančiu viešbučiu. Kruizo maršrute – Asuanas, Edfu, Karalių slėnis, kuriame atrasta Tutanchamono kapavietė, garsiosios Luksoro, Karnako, Kom Ombo, Edfu šventyklos bei dar pora dienų Marsa Alamo kurorte.

Marsa Alamas, Egiptas
Marsa Alamas, Egiptas

Kodėl svarbu neatidėlioti
„ITAKA“ kelionių ekspertė D. Strumskienė pataria, kad rezervuojant keliones anksčiau, galima gauti geresnes sąlygas už žemesnes kainas: „tai ypač aktualu keliaujantiems su šeima, nes šeimyniniai kambariai būna išperkami greičiausiai ir planuojant žiemos atostogas vėliau – tokių kambarių pasiūloje tiesiog nebelieka.“ Tad, jei esate reiklūs kokybei, neatidėliokite žiemos atostogų planavimo.

Žiemos pasiūlymai

Skaitykite daugiau

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter