phone mobile heart Kelionių organizatorius ITAKA Kelionių organizatorius ITAKA Flag of Belarus airplane
>Blogas>

K. Radžiukynaitės-KaYros ir J. Girdvainio nuotykiai Zakinte

Zakintas
Kristina Radžiukynaitė-KaYra

Kristina Radžiukynaitė-KaYra
Atlikėja
2022-05-26 | #Graikija

Vėžliai, olos, įveiktos baimės bei kiti K. Radžiukynaitės-KaYros ir J. Girdvainio nuotykiai Zakinte

Iš atostogų grįžę Kristina Radžiukynaitė-KaYra ir Justas Girdvainis vieningai sutaria: Zakinto sala – viena gražiausių matytų vietų pasaulyje. „Ją, kaip atviruką norisi įsidėti į kišenę ir kas dieną, ištraukus, žvilgtelėti, nes vaizdai dvelkia pozityvu ir ryškiausiomis spalvomis, o žmonės tokie šilti – nors prie širdies dėk!“, – sako Kristina.

Nors kelionės tikslas – atostogos, bet ir Kristina, ir Justas save laiko aktyvaus poilsio mėgėjais, todėl net gyvendami „viskas įskaičiuota“ sąlygomis, jie neleido viso savo laiko tik viešbutyje, o išsinuomojo automobilį ir savarankiškai tyrinėjo salą.

„Atstumai saloje nėra dideli, visus taškus pasiekdavome per 10-40 minučių. Mums pavyko išnaršyti salą kiaurai išilgai, septynios dienos tam – pats tas“, – pasakoja Kristina. „Kadangi keliaudami su kelionių organizatoriumi „ITAKA“ pasirinkome viešbutį su „viskas įskaičiuota“ pasiūlymu, tai automobiliu išvykdavome po pusryčių, pietums grįždavome į viešbutį ir vėl išvažiuodavome iki vakarienės. Nedideli salos atstumai leido viską patogiai suderinti.“

Pirmąją dieną Kristina ir Justas skyrė Zakinto miesteliui, tai uostamiestis, kupinas restoranų ir krautuvėlių. Ypač graži šio miestelio pakrantė, kuri tiesiog tobula pasivaikščiojimų vieta. Kitą dieną pora aplankė Cameo salą, į kurią galima patekti įspūdingu tiltu.

Cameo sala, Zakintas
Cameo sala, Zakintas

Zakinto sala kupina ne tik įspūdingų vaizdų, bet ir pramogų. Tsilivi miestelyje Kristina ir Justas išbandė mini golfą. Kirstina pasakoja, jog sužavėjo ne tik pati pramoga, bet ir įspūdingos lauko aikštelės bei gražus interjeras.

Pora apsilankė ir Askos Akmenų parke. Tiesa, čia pagrindinis nuotykis buvo ne akmenys, o stirnos! „Šiame parke gyvūnai laisvai juda po teritoriją, ir mes galėjome matyti juos iš labai arti. Staiga netikėtai prižiūrėtojas pasodino mus ant suoliuko, į rankas padavė lapų ir nė nepajutome, kaip prie mūsų sugūžėjo banda stirnų. Jausmas neapsakomas!“, – pasakoja Kristina.

Nors Kristina turi jūros ligą, bet Marathonisi sala, kuri dar vadinama Vėžlių sala, yra pasiekiama tik laivu, todėl tai Kristinai tapo priežastimi pažvelgti savo baimei į akis ir ją nugalėti!

„Kai kelionių organizatoriai papasakojo apie šią salą, nenorėjau gailėtis, jog nepamačiau vietos, kuri taip įspūdingai pristatoma! Todėl išsinuomavome privatų katerį ir leidomės į kelionę. Klaidžiojome po nuostabius urvus ir galiausiai saulėlydį stebėjome iš Vėžlių salos. Viskas pavyko nuostabiai, jūra rami, jūros ligos kaip nebūta“, – džiaugiasi Kristina. Ji priduria, kad tai labai romantiška patirtis, kurią ypatingai rekomenduotų poroms.

Askos Akmenų parkas, Zakintas
Askos Akmenų parkas, Zakintas

Nors itin turistinė, bet ypatingą įspūdį palikusi vieta – Navagio paplūdimys. Kristina sako, kad norint pristatyti šią vietą, vienintelis į galvą ateinantis žodis yra VAU. Kristina sako, kad į Zakintą verta vykti vien tam, kad šį vaizdą išvystum savo akimis, nes jokia nuotrauka to grožio neperteiks.

Apžiūrėję gamtos objektus, Kristina ir Justinas aplankė ir alyvuogių aliejaus muziejų. Čia eksponuojama, kaip keitėsi aliejaus spaudimo įranga. Dabar čia galima ne tik pamatyti, kaip aliejus gaminamas šiandien, bet taip pat aliejaus ir paragauti.

„Buvo labai gera atitrūkti nuo kasdienybės ir pailsėti. Zakinto gamta tokia įspūdinga, kad net atima žada. O prie kokybiško poilsio prisidėjo ir tai, kad saloje neturėjome jokių rūpesčių, nes viskuo pasirūpino kelionių organizatorius, mums liko tik atsipalaiduoti ir mėgautis,“ – sako Kristina.

Navagio paplūdimys, Zakintas
Navagio paplūdimys, Zakintas

Keliaukite į Zakintą

Skaitykite daugiau

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter