phone mobile heart Kelionių organizatorius ITAKA Kelionių organizatorius ITAKA Flag of Belarus airplane
>Blogas>

Idėja Madeirai: iškyla ant uolų

Idėja Madeirai: iškyla ant uolų
Daiva Strumskienė

Daiva Strumskienė
Pardavimų vadovė
2022-07-31 | #Madeira

Idėja Madeirai: iškyla ant uolų

Pastaraisiais metais Madeira tampa vis populiaresnė lietuvių atostogų kryptis. Norintiems Madeirą ne tik aplankyti, bet ir pilnai ją pažinti, verta rinktis pažintines keliones ir salą atrasti kartu su profesionaliais gidais. Kelionių organizatoriaus „ITAKA“ atstovė Daiva Strumskienė pristato įsimintiną pažintinę kelionę po Madeirą.

Norintiems iš Madeiros visko
Keliautojų būna įvairių. Vieni per atostogas mėgaujasi gultais prie baseino ir beveik nepalieka viešbučio teritorijos, o kiti taip intensyviai tyrinėja lankomas šalis, kad į viešbutį sugrįžta tik nakvynei. Bet būna ir tokių kelionių, kuriose puikiai dera aktyvus įspūdingų vietų lankymas bei kokybiškas poilsis.

„ITAKA“ kelionių ekspertė Daiva Strumskienė pasakoja, kad pažintinė kelionė „Iškyla ant uolų“ yra būtent tokia: „Šią kelionę suplanavome taip, kad ji suteiktų galimybę mėgautis ir vaizdingu maršrutu, ir komfortišku poilsiu. Mes pasirūpiname ne tik kelionės planu, bet ir techniniais sprendimais: autobusu, lietuviškai kalbančiu gidu ir pan. Kelionės plane taip pat palikome laisvo laiko poilsiui viešbutyje, papildomoms ekskursijoms ar savarankiškam salos miestelių ir paplūdimių tyrinėjimui.“

Pico Dos Barcelos apžvalgos aikštelė
Pico Dos Barcelos apžvalgos aikštelė

Ypatingi įspūdžiai sostinėje
Viena iš kelionės dienų yra skirta sostinei – Funšaliui. Kylama į apžvalgos tašką Pico Dos Barcelos (355 m virš jūros lygio), iš kur atsiveria puiki miesto panorama. Pasivaikščiojimas: uosto apylinkės, XV a. manuelinio stiliaus katedra, Madeiros parlamento pastatas, Šv. Lauryno citadelė. Lankymasis spalvingiausioje miesto dalyje – miesto turguje.

Norintiems susipažinti ne tik su gamta, bet ir vietine vyndarystės kultūra, turėtų patikti apsilankymas garsiojoje vyno darykloje „The Old Blandy Wine Lodge". „Šią daryklą įkūrė Johnas Blandy, padėjęs pamatus ir šiandien saloje tebegyvuojančioms vynininkystės tradicijoms. Ekskursijos metu pristatoma vyno istorija bei gamybos proceso ypatybės, visa tai vyksta kartu su degustacija“, – pasakoja „ITAKA“ atstovė.

„Blandy's“ vyno darykla
„Blandy's“ vyno darykla

Vakarinė Madeiros pusė
Kita pažintinės kelionės diena skirta vakarinei Madeiros pusei. Čia aplankoma antra pagal aukštį Europos uola Kabo Žirau (589 m virš jūros lygio) nuo jos atsiveria įstabus Funšalio įlankos vaizdas. Kitas ekskursijos taškas žvejų kaimelis Ribeira Brava, kurio pavadinimas reiškia „laukinę upę“. Čia laukia pasivaikščiojimas po vaizdingas apylinkes: akmenuotas paplūdimys, nedidelio XVII a. forto liekanos, Šv. Benedikto bažnyčia. Maršrute yra ir Encumenados perėja, esanti tarp dviejų giliausių salos slėnių. Čia numatomas sustojimas apžvalgos taške, iš kurio atsiveria puikus vaizdas į šiaurinę ir pietinę pakrantes.

Toliau maršrutas veda pro nedidelį Calheta miestelį. Čia numatomas apsilankymas cukranendrių fabrike, kuriame pristatomas perdirbimo procesas, suplanuota romo degustacija. Kitas ekskursijos sustojimas Porto Monizas. Tai kurortas, kuriame galima pamatyti ir išsimaudyti natūraliuose vulkaniniuose baseinuose. Po tokios intensyvios dienos suplanuotas sustojimas ramiame pajūrio kurorte – Madalena do Mar.

„Kabo Žirau apžvalgos aikštelė
Kabo Žirau apžvalgos aikštelė

Papildoma ekskursija: centrinės Madeiros grožybės
Trokštantiems dar daugiau įspūdžių, kelionės metu galima įsigyti ir papildomų ekskursijų. Viena iš jų – veda į salos centrą. Čia laukia kelionė lynų keliu virš Funšalio miesto stogų. Kitas sustojimas – Dievo Motinos šventovė ant Monte kalvos, tropinis sodas su reliktine ir endemine Madeiros augalija. Vaizdingas kalnų maršrutas veda į salos širdį, kur nuo panoraminių Eira do Serrado terasų galima pasigrožėti puikiu vaizdu į kalnų prarajas.

Ekskursiją tęsia vizitas į nuošalų kaimą Vienuolių slėnyje ir vietinio gėrimo – kaštonų likerio degustacija. Toliau maršrutas veda į Camara de Lobos – tipinį žvejų kaimelį, Vinstono Čerčilio pamėgtą vietą. Norintiems ekskursijos dieną užbaigti įsimintinai – pašėlęs nusileidimas pintomis rogėmis nuo Monte kalvos.

Camara de Lobos miestelis
Camara de Lobos miestelis

Papildoma ekskursija: pažinkite ir Porto Santo salą
Dar viena papildoma ekskursija, siūloma kovo-gruodžio mėnesiais – kelionė į šalia Madeiros esančią Porto Santo salą. Keltu įveikus 40-ies kilometrų vaizdingą atstumą, aplankoma salos sostinė Vila Baleira, kuri žavi nepakartojama atmosfera. Į maršrutą įtraukta įstabi apžvalgos aikštelė, iš kurios atsiveria unikalus kraštovaizdis, o tuomet skiriama laisvo laiko pasivaikščiojimams ir poilsiui nuostabiame 9 km ilgio smėlio paplūdimyje.

Porto Santo sala
Porto Santo sala

Kokybiškas poilsis viešbutyje
„ITAKA“ atstovė Daiva Strumskienė pasakoja, kad nors pažintinės kelionės „Iškyla ant uolų“ programa apima beveik visą Madeiros salą, bet visos kelionės nakvynės yra numatytos viename viešbutyje: „Tai užtikrina patogumo ir jaukumo jausmą, kai viešbutyje įsikuriama visam kelionės laikotarpiui. Ir nors dienomis ekskursijos vyksta vis į kitas salos vietas, vakarais sugrįžtama į tą patį viešbutį, tad atostogų metu neprireikia krautis daiktų ir kraustytis iš vienos vietos į kitą.“

Keliaukite į Madeirą

Skaitykite daugiau

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter