phone mobile heart Kelionių organizatorius ITAKA Kelionių organizatorius ITAKA Flag of Belarus airplane
>Blogas>

Kelionių organizatorius „Itaka“ išlydėjo 100 000-ąjį keleivį

Kelionių organizatorius „Itaka“ išlydėjo 100 000-ąjį keleivį
Daiva Strumskienė

Daiva Strumskienė
Direktoriaus pavaduotoja
2023-03-19 | #Madeira

Kelionių organizatorius „Itaka“ išlydėjo 100 000-ąjį keleivį

Per penkerius veiklos metus, „Itaka“ vykdė užsakomuosius skrydžius net 22 kryptimis. Tarp jų ir Zanzibaras, Madagaskaras, Dominikos Respublika. Vis dėlto, būtent Madeira spėjo tapti kelionių organizatoriaus „Itaka“ vizitine kortele.

Saulėtąjį šeštadienio vakarą į Madeirą išsiruošusi vilniečių pora tapo 100 000 keleiviais. Su kelionių organizatoriumi pirmą kartą keliaujantis Petras Rožėnas pasidalino, jog į Madeiros salą keliauja pirmą kartą ir jau turi planą, ką norėtų pamatyti: „Planuojame pakilti į praeiti taku, jungiančiu dvi aukščiausias salos viršukalnes, aplankyti Port Monizo pakrantę, užsukti į rytinę salos dalį, praeiti vieną iš levadų, ir, žinoma, pamatyti sostinę Funšalį.“

„Itaka“ kelionių ekspertė Daiva Strumskienė pasakoja, kad pirmasis „Itakos“ skrydis į Madeirą įvyko 2019 metų kovo mėnesį. „Nors Madeiros sala lietuvių keliautojų tarpe jau buvo žinoma, bet mes buvome pirmieji, pasiūlę nuolatinius tiesioginius skrydžius. Skraidinome keleivius visus metus, beveik be pertraukų“, – pasakoja D. Strumskienė.

Kelionių ekspertė pasakoja, kad nuo to laiko Madeira tapo itin mėgstama lietuvių kelionių kryptimi, čia žmonės ne tik atvyksta, bet ir itin dažnai sugrįžta vėl ir vėl.

Madeira - „Itaka“ vizitinė kortelė
Madeira - „Itaka“ vizitinė kortelė

Per penkerius metus „Itaka“ į Madeirą skraidino daugiau nei 22 000 keleivių. „Tai reiškia, kad kas penktas mūsų keleivis rinkosi kelionę būtent į Madeirą. Todėl nieko keista, kad ir 100 000 „Itaka“ keleivis vyko būtent čia“, – pasakoja D. Strumskienė. Kelionių ekspertė dalinasi įžvalgomis, kad į Madeirą dažniausiai vyksta poros (net 64,1 proc. keliautojų), šią kryptį taip pat renkasi ir šeimos su vaikais (19,4 proc. keliautojų). Vidutinis keliautojo į Madeirą amžius – 40,7 metai.

Kelionių ekspertė D. Strumskienė perspėja, kad šių metų žiemos mėnesiais atvykusių turistų skaičiai stebina net pačius viešbučių ir turizmo sektoriaus atstovus. Paprastai būdavę kiek ramesni mėnesiai šiemet buvo itin intensyvus – viešbučių užpildymas jau dabar yra apie 80 proc. užimti, o pavasario – vasaros sezonams kai kurie apgyvendinimo sektoriaus atstovai teigia jau dabar stabdantys pardavimus.

„Mes, kaip kelionių organizatorius, esame iš anksto sudarę sutartis dėl rezervuojamo kambarių kiekio, taip galime užtikrinti galimybę keliautojams iš Lietuvos atostogoms pasirinkti Madeirą ir gauti pilną kelionių paketą net ir populiariausiam atostogų laikui.

Tačiau mūsų rezervacijų skaičius nėra beribis, jau dabar, stebint išankstinių pardavimų tendencijas šiltajam metų laikui, rekomenduojame nelaukti paskutinės minutės ir pasirinktą skrydį su viešbučiu rezervuoti jau dabar“, – pataria „Itaka“ atstovė.

Keliaukite į Madeirą

Skaitykite daugiau

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter