phone mobile heart Kelionių organizatorius ITAKA Kelionių organizatorius ITAKA Flag of Belarus airplane
>Mūsų kryptys>

Islandija

Trumpai

  • Rojus gamtos mylėtojams
  • Ledkalniai ir stebuklingos poliarinės naktys
  • Krištolo skaidrumo oras, fiordai, fantastiški kriokliai, karštosios versmės ir garsieji geizeriai

Peržiūrėti pasiūlymą

Pažintinė kelionė (1)

Islandija - tai svajonių sala gamtos mylėtojams: krištolo švarumo oras, 10 000 krioklių, ledynai, upės, ežerai, įlankos, fiordai, ugnikalniai ir geizeriai. Vasarą saulė šviečia beveik visą parą, todėl gamta galima grožėtis be galo.

Vizos: nėra reikalaujamos

Kalba: islandų

Sostinė: Reikjavikas

Valiuta: Islandijos krona (ISK), 1 ISK = 100 aurarų, 100 ISK = maždaug 0,71 EUR

Elektros lizdai: tokie, kaip Lietuvoje

Orai: labai kintantys, nepriklausomai nuo metų laiko, Islandijoje dažnai lyja lietus ir pučia stiprus vėjas, todėl labai svarbu yra turėti šiltą ir vandeniui nepralaidžią aprangą. Vidutinė vasaros temperatūra yra apie 15 °C.

Kainos:

  • restoranuose ir kavinėse: pietūs maždaug 3000 ISK, pica nuo 1500 ISK, blynai nuo 1300 ISK, žuvis su gruzdintomis bulvytėmis nuo 1600 ISK, kava nuo 250 ISK, pyragaitis nuo 250 ISK, alus nuo 600 ISK, taurė vyno nuo 600 ISK
  • prekybos centruose: duona nuo 250 ISK, obuoliai nuo 100 ISK, vaisių sultys (1 l) nuo 190 ISK, mineralinio vandens butelis (1,5 l) nuo 130 ISK, jogurtas nuo 90 ISK, šokolado plytelė nuo 100 ISK, alus nuo 100 ISK už skardinę, vyno butelis nuo 1500 ISK
  • pašto ženkliukas: maždaug 180 ISK

Islandų virtuvė - kokius patiekalus verta išbandyti:

  • Hakarlas - ryklio mėsa, kurią reikia brandinti kelias savaites, vėliau ji rūkoma ir ilgą laiką džiovinama. Tam reikalinga stipri degtinė, vadinama svarta daudi, arba juodąja mirtimi ir juoda viso grūdo duona.
  • Plokkfiskur - žuvies troškinys, troškinta žuvis su bulvėmis.
  • Hangikjöt - rūkytos avienos arba ėrienos mėsa, patiekiama su bulvėmis, žirniais, baltuoju padažu ir raudonais, marinuotais kopūstais.

O kas desertui?

  • Skyr - tradicinis islandiškas pieno gaminys, savo skoniu panašus į neriebų jogurtą, tačiau žymiai švelnesnės konsistencijos. Jis patiekiamas su druska, cukrumi, vaisiais ar plakta grietinėle, atsižvelgiant kiekvieno skonį.

Pirkiniai – ką verta atsivežti:

  • gaminiai iš avikailio
  • avių vilnos gaminiai, įsk. megztinius su būdingais skandinaviškais raštais
  • harðfiskur, t.y., vytinta žuvis


Aktuali informacija apie saugumą valstybėje – http://keliauk.urm.lt/location

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter