phone mobile heart Kelionių organizatorius ITAKA Kelionių organizatorius ITAKA Flag of Belarus airplane
>Blogas>

„Itaka” keliautoją Albanijoje džiugino kainos bei patogumai

„Itaka” keliautoją Albanijoje džiugino kainos bei viešbučio patogumai, sužavėjo atstovės rūpestis
Diana

Diana
ITAKA klientė
2023-06-27 | #Albanija

„Itaka” keliautoją Albanijoje džiugino kainos bei viešbučio patogumai, sužavėjo atstovės rūpestis

Nors esu aplankiusi daugybę skirtingų šalių, Albanija man buvo dar neatrastas kraštas. Apie šią šalį iš kitų keliautojų teko girdėti įvairių pasakojimų ir atsiliepimų, tačiau manau, kad geriau vieną kartą pamatyti pačiai, negu dešimt kartų išgirsti iš kitų. Šio nusiteikimo vedama apie kelionę į Albaniją svajoti pradėjau dar 2020 m., deja, tuomet kelionės planus pakoreguoti privertė pasaulinė pandemija. Labai džiaugiuosi, jog šią vasarą mano noras išsipildė – kartu su drauge birželio mėnesį išvykome į Albaniją, kur apsistojome viešbutyje „Germany“, esantį netoli Duresio, antrojo pagal dydį miesto šalyje, centro.

Įsibėgėjantis turizmas ir žemos kainos
Albanija turizmui duris atvėrė neseniai ir patirtimi šioje srityje nusileidžia kai kurioms kitoms kurortinėms kryptims, tačiau atvykusios iškart pajautėme, kokiais sparčiais žingsiais Albanija vejasi kitas, daugelio jau aplankytas, atostogų kryptis. Visoje šalyje aktyviai vykdomi įvairūs turizmo srities darbai: statomi nauji bei atnaujinami senesni viešbučiai, tiesiami pasivaikščiojimo takai ir promenados, gerinama paplūdimių infrastruktūra. Spartus šalies progresas matomas plika akimi, vyrauja įdomus naujų šiuolaikinių ir senų pastatų kontrastas. Atrodo, kad aplinka keičiasi ne dienom, o valandom!

Duresis, Albanija
Duresis, Albanija

Duresio miestas, kuriame gyvenome, žalias ir švarus. Pagrindinėje gatvėje pilna jaukių ir stilingų kavinių, gausu prekybos centrų. Mieste nematėme besimėtančių skardinių, plastikinių butelių ar kitų šiukšlių – viskas dedama į prie gatvės esančius konteinerius. Sutikti vietiniai žmonės buvo draugiški, ramūs ir paslaugūs.

Kadangi Albanijoje turizmas dar tik įgauna pagreitį, kainos čia tikrai nesikandžioja. Kurorte populiari „vaikščiojanti“ prekyba, paplūdimiuose galima įsigyti ne tik šviežių ir pigių vaisių, spurgų ir kitų užkandžių, tačiau ir apsaugos priemonių nuo saulės, kremų ar net rūbų. Pavyzdžiui už skanią kavą paplūdimyje, du dvigubus espresso sumokėjome tik 1,70 EUR. Lengva konvertuoti vietinę valiutą ir orientuotis kainose, tereikia per dvi vietas perkelti kablelį ir jau turi kainą eurais, t.y. 150 lekų – 1,50 EUR. Be to, nėra jokios būtinybės keisti valiutą, visur galima atsisakaityti eurais, ribota tik galimybė atsiskaityti kortele.

Paplūdimio pardavėjas Albanijoje
Paplūdimio pardavėjas Albanijoje

Elegantiškas viešbutis, kuriame viskas apgalvota
Viešbutis „Germany“ mus sužavėjo savo elegancija, jaukumu, tvarka bei švara ir maloniu aptarnavimu. Iš asmeninės patirties žinau, jog kurortinėse šalyse viešbučių svečiai įprastai maitinami valgyklos stiliaus didelėse patalpose, tačiau šiame viešbutyje maitinimo erdvė mums labiau priminė jaukiai žalumoje įrengtą kavinę. Poilsiautojų patogumui už kavinės įrengta dar viena salė, kurioje nuolat veikia baras bei papildomos poilsio zonos viešbučio kieme. Kambariai taip pat jaukūs, švarūs, juose – seifas ir internetas nemokamai.

Kadangi vandentiekio vanduo Albanijoje netinkamas gerti, viešbutis suteikia galimybę kavinėje nuolat pasipildyti geriamo vandens atsargas. Pamenu, viešėdama Bulgarijoje, valgykloje norėjau į mažą buteliuką įsipilti geriamo vandens, tačiau personalo buvau apšaukta. Aišku, negaila pinigų vandeniui ir atrodo, kad tai smulkmena, bet tikrai malonu, kuomet viešbutis apgalvoja net iš pažiūros menkiausią smulkmeną, kad atvykusiam klientui būtų visi patogumai ir nereiktų niekuo rūpintis pačiam.

Vakarienė viešbutyje „Germany“
Vakarienė viešbutyje „Germany“

Didelis šio viešbučio privalumas – jūra visai šalia viešbučio, apie 150 m atstumu. Viešbučio paplūdimo zonoje – nemokami gultai ir skėčiai nuo saulės, nedidelis baras, kuriame viešbučio klientai nuolat nemokamai gali pasipildyti vandens atsargas, išgerti gaiviųjų gėrimų, alaus. Paplūdimys ir įėjimas į jūrą puikiai tinka atostogoms su vaikais: lėtai gilėjanti jūra, smėlio dugnas ir skaidrus vanduo.

Išskirtinis „Itaka“ atstovės rūpestis
Labai svarbi kiekvienos kelionės dalis – keliautojus svetimoje šalyje sutinkantis ir lydintis asmuo – organizatoriaus atstovas. Mus Albanijoje globojo kelionių vadovė Martina, kuri tiesiogine to žodžio prasme yra savo darbo fanatė. Albanijoje patyriau kojos traumą, tačiau užteko apie tai tik užsiminti Martinai ir ji iškart puolė rūpintis mano patekimu pas gydytojus, tarpininkavo ir padėjo susikalbėti su vietiniais specialistais. Sunku net įsivaizduoti, ką būčiau dariusi tokiu atveju be jos pagalbos. Buvau puolusi į neviltį, kad dėl traumos neišvyksiu į iš anksto suplanuotą ekskursiją, tačiau Martinos palaikymas ir padrąsinimas, kad ekskursijos metu bus atsižvelgta į mano apsunkintą vaikščiojimą, man suteikė jėgų ir galimybę atostogų Albanijoje metu pamatyti ir kaimyninę šalį – Šiaurės Makedoniją.

Ohrido ežeras Šiaurės Makedonijoje
Ohrido ežeras Šiaurės Makedonijoje

Keliaukite į Albaniją

Skaitykite daugiau

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter