phone mobile heart Kelionių organizatorius ITAKA Kelionių organizatorius ITAKA Flag of Belarus airplane
>Blogas>

5 argumentai, kodėl vasaros atostogas verta pratęsti į rugsėjį

5 argumentai, kodėl vasaros atostogas verta pratęsti į rugsėjį
Daiva Strumskienė

Daiva Strumskienė
Direktoriaus pavaduotoja
2023-08-10 | #Madeira #Graikija #Albanija

5 argumentai, kodėl vasaros atostogas verta pratęsti į rugsėjį

Kai vieniems rugsėjis signalizuoja apie atėjusį rudenį, kitiems jis gali tapti puikiu vasaros atostogų pratęsimu. Priežasčių vasaros atostogas partęsti iki rudens yra ne viena. „Itaka“ kelionių ekspertė Daiva Strumskienė dalinasi penkiais argumentais, kodėl rugsėjis yra puikus pasirinkimas keliaujantiems.

1 argumentas: oras vis dar karštas, bet nebe alinantis
Pirmasis argumentas nors labai akivaizdus, bet kartu ir labai reikšmingas. Rudenį šiek tiek atvėsusi lauko temperatūra tampa optimali tiek tingiam laikui paplūdimyje, tiek aktyviam poilsiui, leidžiantis į ekskursijas, žygius ar kitas pramogas. Pavyzdžiui, Zakinto saloje dar rugpjūtį vidutiniškai oro temperatūra siekia net 33°C, o rugsėjį nukrenta iki komfortiškos 28°C laipsnių temperatūros. Orų pokytis užtikrina ne tik komfortą, bet ir didesnį saugumą. Atslūgus karščiams – mažėja ir gaisrų tikimybė.

Mašiko įlankos paplūdimys Madeiroje
Mašiko įlankos paplūdimys Madeiroje

2 argumentas: tokio šilto vandens nebūna jokiu kitu metu
„Itaka“ kelionių ekspertė D.Strumskienė atkreipia dėmesį, kad nors rudeniop oro temperatūra atvėsta, bet vanduo būna įšilęs iki rekordinių aukštumų. Todėl atostogaujant rugsėjį maudynės bus šiltos ir malonios. „Pavyzdžiui, Zakinto salą skalaujanti Jonijos jūra rugsėjo mėnesį įkaista beveik iki 26°C. Toks pat šiltas vanduo skalauja ir Taso salos krantus. O Albanijos paplūdimių vanduo įkaista net iki 27°C. Vandenyno skalaujama Madeira rugsėjo mėnesį gali džiaugtis žemesne, 24.7°C temperatūra, bet tai net 2.5°C šiltesnis vanduo, nei būtų atostogaujant birželio mėnesį“, – pasakoja D.Strumskienė.

Vėžlių sala Zakinte
Vėžlių sala Zakinte

3 argumentas: lankytinas vietas pamatysite iš arčiau
Rugsėjo mėnuo patiks ir tiems, kurie kelionės metu nori daugiau erdvės ir mažesnių turistų srautų. „Itaka“ atstovė atkreipia dėmesį, kad kol dalis visuomenės vis dar planuoja atostogas pagal kalendorinę vasarą, rugsėjo mėnuo tampa aukso viduriuku ieškantiems plačios pramogų pasiūlos, bet mažų eilių: „Didžioji dalis lankytinų vietų vis dar dirba, tad nieko nepraleisite, netgi priešingai – galėsite viską pamatyti stovėdami pirmose gretose“, – rekomenduoja kelionių ekspertė.

4 argumentas: platus kambarių pasirinkimas
Sumažėjus turistų srautams atsiveria ir dar daugiau privalumų. Pavyzdžiui, rinkdamiesi nakvynės vietą turėsite platesnį kambarių pasirinkimą. Tai ypač aktualu keliaujantiems su šeima, ir ieškantiems kambarių trims, keturiems ar net ir didesnėms kompanijoms. Vasaros sezonu tokie šeimyniniai kambariai būna užrezervuoti jau gerokai iš anksto, o rudenį šių ir kitų kambarių pasirinkimas didesnis, tad galite imti ne tai, kas liko, o rinktis tai, ko norisi labiausiai.

Girokasterio bokštas Albanijoje
Girokasterio bokštas Albanijoje

5 argumentas: pigesni pirkiniai, lauktuvės ir skanėstai
Nors kurortuose prekeiviai kartais linksta užsikeli pardavinėjamų prekių ar suvenyrų kainas, vis dėlto, sezonui einant į pabaigą, kai krinta turistų srautai, krinta ir prekių kainos. „Sudėjus visus argumentus į vieną vietą, galima apibendrinti, kad atostogoms pasirinkę rugsėjo mėnesį, gausite viską, kas geriausia: malonią lauko temperatūrą ir šiltą vandenį maudynėms, geriausius viešbučio kambarius ir mažesnius turistų srautus lankytinose vietose, ir net laukutes galėsite įsigyti pigiau, nei piko metu“, – rekomenduoja „Itaka“ kelionių ekspertė.

Keliaukite į Madeirą

Keliaukite į Graikiją

Keliaukite į Albaniją

Skaitykite daugiau

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter