phone mobile heart Kelionių organizatorius ITAKA Kelionių organizatorius ITAKA Flag of Belarus airplane
>Blogas>

Madeira – sala, kuri turi ką pasiūlyti X, Y ir Z kartoms

Madeira – sala, kuri turi ką pasiūlyti X, Y ir Z kartoms
Daiva Strumskienė

Daiva Strumskienė
Direktoriaus pavaduotoja
2023-08-29 | #Madeira

Madeira – sala, kuri turi ką pasiūlyti X, Y ir Z kartoms

Skirtingų kartų atstovai dažnai turi skirtingus lūkesčius atostogoms. Vieniems norisi aktyvaus ar net ekstremalaus laisvalaikio, kitiems ramybės ir komforto. Vis dėlto nepaisant skirtingų norų, atostogų vieta visiems gali būti ta pati – Madeira.

X karta: unikali istorija ir kokybiškos patirtys
X kartai priskiriami žmonės, kurie gimė 1964–1983 metais. Šios kartos atstovai jau spėjo pakeliauti, atrasti įvairius kraštus, patirti daugybę įspūdžių, todėl jie itin vertina unikalumą, tai, su kuo dar nėra susidūrę, ir kokybę, kad atostogos būtų sklandžios ir be rūpesčių. Dėl savo ilgaamžės istorijos bei tobulėti nenustojančio turizmo sektoriaus Madeira idealiai užtikrina visus šiuos poreikius.

Ypatinga salos vieta nulėmė ir unikalią jos istoriją. 1419 metais salą atrado portugalų keliautojai, tad Madeira tapo viena pirmųjų Europiečių kolonijų ir svarbia stotele tarp Europos ir Amerikos. Saloje galima rasti jau 600 metų skaičiuojančių artefaktų, dalis jų saugomi Sakralinio meno muziejuje. Čia taip pat veikia banginių muziejus, cukraus muziejus, vyno muziejus, tad unikalių istorijų čia galima išgirsti su kaupu.

Gausus vaikščiojimo takų pasirinkimas Madeiroje
Gausus vaikščiojimo takų pasirinkimas Madeiroje

Kelionių ekspertė Daiva Strumskienė pasakoja, kad dar viena reikšminga salos ypatybė – turizmo kokybė. „Dėl ypatingo klimato saloje visus metus laikosi pavasariška šiluma, tad čia nėra turizmo sezonų, visi metai Madeiroje tarsi nesibaigiančios atostogos. Dėl niekad nesibaigiančių keliautojų srautų salos turizmo sektorius yra nušlifuotas bene iki tobulybės. Viešbučių, restoranų, lankytinų objektų personalas toks profesionalus, kad jie jau žino atsakymus į klausimus, kurie jums dar nekilo“, – pasakoja D. Strumskienė.

Y karta: instagramiškas kraštovaizdis gamtoje ir naktinis gyvenimas mieste
Lietuviškai Y karta dar pavadinama tūkstantmečio karta, o daugeliui, ko gero, girdėtas ir angliškas terminas millennials. Tūkstantmečio kartai priskiriami žmonės, gimę 1982–2004 metais. Tai žmonės, gimę dar be interneto, bet brendę jau online, todėl jiems itin svarbu viską pamatyti, nieko nepraleisti (išvengti FOMO, angl. fear of missing out), viską užfiksuoti ir pasidalinti internete.

„Tie, kurie iš atostogų nori parsivežti ne tik įspūdžių, bet ir įspūdingų nuotraukų, Madeiroje tuo pasirūpinti galės su kaupu. Unikali Santanos architektūra, įspūdingos apžvalgos aikštelės, mistiškasis rūke skendintis miškas Fanal, laiptais į dangų dažnai pavadinami Pico do Arieiro laiptai, tiesiai ant automobilių kelio krentantis krioklys Cascata dos Anjos ir tai dar toli gražu ne visos instagramiškiausios vietelės“, – rekomendacijomis dalijasi D. Strumskienė.

Madeiroje gausu fotogeniškų vietų
Madeiroje gausu fotogeniškų vietų

Tūkstantmečio kartai, kuri nori suspėti patirti viską, verta turėti omeny, kad Madeira kupina ne tik fotogeniškų kampelių, bet čia taip pat verda ir turiningas naktinis gyvenimas. Salos sostinėje Funšalyje galima rasti skirtingų vietų pagal kiekvieno skonį. Čia yra ir iki vėlumos dirbančių kavinių, ir barų bei naktinių klubų. Čia galima paklausyti gyvos muzikos, stebėti kabareto bei kitokius pasirodymus.

Z karta: geras ryšys ir daug progų pabūti be ryšio
Jauniausioji Z karta, gimusi po 2005 metų, kartais dar pavadinama interneto karta. Bet šiuo pavadinimu nereikėtų pasikliauti aklai. Nors šie žmonės jau nuo ankstyvos vaikystės turėjo prieigą prie interneto ir tai vertina kaip būtinybę, bet lygiai taip jie mėgsta padėti technologijas į šalį ir patirti offline įspūdžių bei emocijų.

Kanjoningas – puiki pramoga adrenalino mėgėjams
Kanjoningas – puiki pramoga adrenalino mėgėjams

„Aktyvių įspūdžių ieškantys jaunuoliai Madeiroje ras itin platų pasirinkimą. Nuo paprastų pasivaikščiojimų ar pasivažinėjimų dviračiais (visa sala tam idealiai pritaikyta) iki ekstremalesnių pasirinkimų, pavyzdžiui, laipiojimo uolomis ar kanjoningo, kai leidžiamasi kriokliais, braunamasi per plyšius, šokinėjama nuo uolų. Įspūdžių čia tikrai nepritrūks“, – tikina kelionių ekspertė.

Keliaukite į Madeirą

Skaitykite daugiau

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter