phone mobile heart Kelionių organizatorius ITAKA Kelionių organizatorius ITAKA Flag of Belarus airplane
>Blogas>

Žiemos švenčių proga pasidovanokite sau vasaros atostogas

Žiemos švenčių proga pasidovanokite sau vasaros atostogas
Daiva Strumskienė

Daiva Strumskienė
Direktoriaus pavaduotoja
2023-12-28 | #Albanija #Madeira #ŠiaurėsKipras #Graikija

Žiemos švenčių proga pasidovanokite sau vasaros atostogas

Kai gražiausios žiemos šventės jau eina į pabaigą, gali darytis neramu, kad prieš akis tik tamsi ir niūri žiema. Bet tam, kad būtų lengviau išgyventi su lietuvišku cepelininiu dangumi, jau dabar galite pradėti planuoti savo vasaros atostogas Albanijoje, Madeiroje, Šiaurės Kipre arba įspūdingose Graikijos salose: Evijoje, Zakinte arba Tase.

Albanija
Saulė Albanijoje šviečia vidutiniškai 300 dienų per metus, taigi kiekviena atostogų diena šioje šalyje kupina naujų atradimų ir nuotykių. Iki pat XX a. pabaigos Albanija buvo uždara valstybė, į kurią negalėjo patekti keliautojai, tad šalis ilgą laiką buvo Viduržemio jūros regiono mįslė. Šiandien Albanija jau atviras, bet masinio turizmo dar nepaveiktas kraštas, dažnai pavadinamas neatrastu Balkanų perlu. Nors ši kelionių lokacija pamažu vis populiarėja, bet čia vis dar galima išvengti turistų skruzdėlyno bei dirbtinai sukeltų turistinių kainų.

Madeira
Madeira

Madeira
Madeira turi viską, ko norisi atostogų metu: malonų klimatą, įspūdingus maršrutus aktyviam laisvalaikiui, žavingus paplūdimius ramiam poilsiui ir jaukius miestelius gastronominiams atradimams. Ne be reikalo Madeira metai iš metų išlieka viena populiariausių „Itaka“ kelionių krypčių ne tik vasarą, bet ir visus metus. Dėl savo klimato, Madeira vadinama amžinojo pavasario sala, tad net ir vasarą čia nebus per karšta ir tvanku, tad galėsite gaiviai mėgautis gėlių žiedais ir tropiniais vaisiais.

Madeiroje puikiai dera ramus poilsis ir aktyvus laisvalaikis. Jei norisi ištiesti kojas – aplink visą salą gausu paplūdimių viešbučio baseinų ir maudyklų. O norintiems kojas pramankštinti – saloje laukia šimtai kilometrų pasivaikščiojimo maršrutų. Žygių takai driekiasi itin vaizdingose vietovėse, galima pasivaikščioti levadomis senoviniuose laurų miškuose, o taip pat ir kopti į kalnų viršūnes, nuo kurių atsiveria įspūdingi vaizdai.

Šiaurės Kipras
Šiaurės Kipras

Šiaurės Kipras
Šiaurės Kipras – viena naujausių ir, kartu, ypatingiausių „Itaka“ kelionių krypčių. Šios vietos ypatybes nulėmė tai, jog Šiaurės Kipro istorija yra sudėtinga civilizacijų mozaika: graikų, romėnų, bizantiečių ir osmanų įtaka per ilgametę salos istoriją suformavo išskirtinę regiono kultūrą ir unikalų paveldą.

Šiaurės Kipras garsėja šiltais ir svetingais žmonėmis. Lankytojai dažnai būna sutinkami išskėstomis rankomis, o vietos gyventojai noriai dalinasi savo kultūra, tradicijomis ir ryškiausiais skoniais. Šiaurės Kipro virtuvė yra nuostabi Viduržemio jūros regiono skonių sintezė, paveikta turkų, graikų ir Artimųjų Rytų kulinarinių tradicijų. Pagrindiniai vietiniai patiekalai yra ant grotelių keptas halumi sūris, avienos kebabai ir aromatingi patiekalai su žolelėmis ir prieskoniais, o Mezze, nedidelių patiekalų rinkinys, yra puikus būdas išragauti įvairius regiono skonius.

Graikija
Graikija

Graikija
Svajojantiems apie graikiškas atostogas, 2024 metų vasarą „Itaka“ siūlys net tris poilsinių kelionių kryptis Graikijoje ir kvies aplankyti alyvmedžių giraitėmis pasipuošusią Zakinto salą, smaragdinę Taso salą arba antrą pagal dydį Graikijos salą – Eviją.

Kurią Graikijos kryptį bepasirinktumėte, visur pasitiks svetinga ir nepakartojama Viduržemio jūros virtuve, taigi per atostogas tikrai valgysite išskirtinai skaniai. O konkrečią atostogų vietą galite pasirinkti pagal savo atostogų lūkesčius: ieškantiems ramybės idealiai tiks žalioji Taso sala, norintiems romantikos patiks Meilės ir dainų sala Zakintas, o Evija tiks tiems, kurie per atostogas nori pamatyti dar daugiau Graikijos, mat salą ir žemyninę Graikijos dalį jungia tiltas, tad kelionės šalies viduje tampa itin paprastos.

Kas pirmesnis, tas gudresnis
Jei atostogų sprendimus norite priimti patys, o ne rinktis iš paskutinių pasiūlymų, tuomet neatidėliokite sprendimo ir vasaros atostogas rezervuokite dar žiemą. Taip turėsite patį plačiausią pasirinkimą, galėsite rinktis ne tik kryptį, bet ir geriausius viešbučius bei išskirtinius jų numerius, tai itin aktualu šeimoms su vaikais, nes didesni kambariai yra itin paklausūs ir yra išgraibstomi iš anksto. Kuo arčiau vasaros sezonas, tuo mažiau tokių kambarių lieka pasiūloje, todėl dabar galite rinktis iš plačiausio pasirinkimo.

Keliaukite į Albaniją

Keliaukite į Madeirą

Keliaukite į Šiaurės Kiprą

Keliaukite į Graikiją

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter