phone mobile heart Kelionių organizatorius ITAKA Kelionių organizatorius ITAKA Flag of Belarus airplane
>Blogas>

Iškeiskite susitikimų kambarį į safarį

Iškeiskite susitikimų kambarį į safarį: sausį prasideda tiesioginiai skrydžiai į Keniją
Daiva Strumskienė

Daiva Strumskienė
Direktoriaus pavaduotoja
2023-10-20 | #Kenija

Iškeiskite susitikimų kambarį į safarį: sausį prasideda tiesioginiai skrydžiai į Keniją

Jei skaitote šį tekstą, greičiausiai jus užkabino idėja į kalendorių įsitraukti ne įrašą „susitikimas“, o „Kenija“. Toks kalendoriaus įrašas gali tapti realybe jau šį sausį, nes šį mėnesį kelionių organizatorius „Itaka“ vykdys tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Mombasą, antrą pagal gyventojų skaičių miestą Kenijoje.

Kalendoriuje laiko juostos keisti neprireiks
Tiesioginis skrydis iš Lietuvos į Keniją trunka 11 valandų. Kelionės metu numatomas techninis sustojimas Egipte, lėktuvo kuro papildymui. „Itaka“ kelionių ekspertė Daiva Strumskienė atkreipia dėmesį, kad įdomu tai, jog nors Lietuvą ir Keniją skiria daugiau nei 6000 kilometrų, bet abi valstybės yra įsikūrusios toje pačioje laiko zonoje.

„Planuojant kalendoriaus įrašą, laiko zonos keisti neprireiks. Dėl šios priežasties kelionė bus labai paprasta, nes pavyks išvengti laiko juostų pakeitimo sindromo, kuris būna dažnas egzotinių kelionių palydovas“, – pasakoja kelionių ekspertė.

Raidės SF vietoj sąskaitų faktūrų gali imti simbolizuoti safarį
Daugeliui gerai žinomas terminas „safaris“ yra kilęs iš swahili kalbos ir reiškia kelionę. Kenijoje gimė ne tik šis terminas, bet ir pats išvykų stilius, kuris čia puoselėjamas iki šiol. Valstybėje yra net 50 saugomų teritorijų: 22 nacionaliniai parkai ir 28 nacionaliniai rezervatai, kuriuos valdo ir prižiūri Kenijos laukinės gamtos tarnyba, užtikrindama, kad laukinė gamta būtų apsaugota nuo medžiotojų ir brakonierių.

Safarių metu iš arti susipažinsite su vietiniais gyvūnais
Safarių metu iš arti susipažinsite su vietiniais gyvūnais

„Itaka“ kelionių ekspertė pasakoja apie vieną didžiausių pasaulyje Cavo nacionalinį parką: „Kenijoje jis – pats didžiausias ir užima net 22 000 km² ploto. Jame gyvena visi didžiajam penketukui priklausantys gyvūnai: liūtas, afrikinis dramblys, buivolas, raganosis ir leopardas. Čia, baobabų pavėsyje, taip pat galėsite išvysti ir žirafas, antilopes, buivolus bei įvairius paukščius. Nacionaliniame parke taip pat galima susitikti su vietinėmis gentimis, pavyzdžiui, Masajais“, – pasakoja D. Strumskienė.

Dienos pietums viena iš top 10 geriausių Afrikos žemyno virtuvių
Vietoj mikrobangėje šildytos menkės, kelionės metu galėsite ragauti unikalią 40 tautų apjungiančią Kenijos virtuvę. Kenijos virtuvė tituluojama kaip viena iš 10 geriausių Afrikos žemyno virtuvių. Tai lėmė Kenijos istorijos vingiai, kuomet įtaką regiono virtuvei darė net 40 tautų su 40 skirtingų virtuvių, kurios ilgainiui suformavo eklektišką, skonių kupiną vietinę gastronomijos tradiciją. Kenijos virtuvei itin būdinga grūdinė kultūra: kukurūzai, soros, sorgų kruopos, kurios būna derinamos su mėsa ir daržovėmis.

Ugali košė su žuvimi ir daržovėmis
Ugali košė su žuvimi ir daržovėmis

Kaip ryškų Kenijos virtuvės pavyzdį „Itaka“ atstovė išskiria ugali, iš kukurūzų miltų gaminamą, bulvių košę kiek primenantį patiekalą. „Jis verdamas vandenyje arba piene, kol pasidaro standžios ir kietos konsistencijos. Tuomet jis patiekiamas su daržovių ar mėsos troškiniu. Nors šis patiekalas gaminamas ir kitose Afrikos valstybėse, Kenijoje jis turi išskirtinę valgymo tradiciją: ugali košės gabaliukas paimamas pirštais, jame nykščiu suformuojamas įdubimas, ir troškinys semiamas šiuo gabaliuku. Taigi patiekalas valgomas rankomis, be įrankių“, – pasakoja D. Strumskienė.

Siekiantiems išskirtinio produktyvumo – pažintinės kelionės
Tie, kurie įpratę turėti pilnai užpildytą dienotvarkę, tokį pasirinkimą turi ir dabar. „Itaka“ siūlo ne tik poilsines, bet ir pažintines keliones, kurios turi kruopščiai paruoštas programas. Jose numatyti ne tik lankytini objektai, bet ir unikalios pramogos, pavyzdžiui, pasivažinėjimas 4x4 džipais safaryje ar apsilankymas Karen Blixen muziejuje, name iš filmo „Mano Afrika“.

Masajai – viena iš Kenijoje gyvenančių genčių
Masajai – viena iš Kenijoje gyvenančių genčių

Visos pažintinės kelionės programoje turi safarį, bet galite rinktis net iš trijų unikalių pažintinių kelionių, kurios turi skirtingus akcentus: „Laukinė Afrika“ kelionės metu aplankomi Cavo nacionalinis parkas ir Taita Hills gamtos rezervatas. „Kilimandžaro sniegynai“ pažintinėje kelionėje aplankysite į UNESCO paveldo sąrašą įtrauktą Amboselio nacionalinį parką, iš kurio atsiveria nuostabus vaizdas į didingą Kilimandžarą. O „Raudonoji masajų žemė“ pažintinė kelionė programoje turi apsilankymą vietiniame Masajų genties kaime.

Keliaukite į Keniją

Skaitykite daugiau

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter